Am lansat filmul și volumul la MȚR.

Mulțumim enorm celor care au participat la premiera filmului și lansarea cărții ”Tot Înainte! Amintiri din copilărie”.
La începutul filmului le-am promis celor prezenți în sală faptul că în cele 60 de minute vor avea parte de o călătorie în timp. Așa a fost, filmul ne-a întors, cu ajutorul protagoniștilor noștri, în copilărie – acolo unde ne bucuram de o primă înghițitură de pepsi, prima întâlnire cu tovarășa profesoară sau acolo unde aveam prima experiență de iubire. Acolo unde nu aveam griji, unde eram fericiți.
Am început să lucrăm la acest proiect în primăvară. În toată această perioadă am dus o lupta între activitățile de proiect, locul de muncă și obligațiile de familie. Pentru fiecare interviu, fiecare montaj sau editare, întâlnire cu editorii sau partenerii a trebuit să rupem timp din alte activități. Dar faptul că am realizat acest proiect din pasiune ne dă speranță că am făcut mai mult decât un film. Astăzi putem face un cadou tinerei generații și nu numai – un nou vehicul al memoriei.
Să știți că după fiecare interviu realizat am trăit un sentiment de satisfacție, pentru că am aflat povești extraordinare de la oameni speciali și foarte diferiți între ei.
Trebuie să vă spun că mă leagă multe amintiri frumoase de această sală (de la MȚR). Aici am lansat, acum 9 ani, primul meu film(2007). Au mai urmat două filme în 2008 și 2013. De fiecare dată când termin un nou film sunt ca un copil. De această dată, copilul din mine a fost mai prezent ca oricând. Pur și simplu mi-a plăcut să lucrez la acest proiect. Într-un timp atât de scurt, și cu ajutorul echipei am reușit să dăm viață unui film și unei cărți despre copilăria în comunism. Aducem, în fața dvs., un fel de mașină a timpului: cei care au participat la proiect s-au întors în urmă cu 30, 40 sau 50 de ani, iar istoricii care vor răsfoi această carte sau vor privi mărturiile din film peste 30, 40 sau 50 de ani, se vor întoarce și ei în trecut.
Trebuie să menționăm că în acest proiect toată lumea a lucrat în mod voluntar.

Le mulțumim tuturor celor 22 de martori care au ales să depună mărturie pentru proiectul nostru. Suntem onorați de faptul că istoricul Adrian Cioroianu ne-a scris o Prefață impresionantă.
Dacă ați ajuns la film, cu siguranță sunteți pasionați de istorie, artă sau literatură. Și cu siguranță știți că pentru a realiza un astfel de proiect ai nevoie nu doar de voință, ci și de puțin sprijin. Or, atunci când mergi să prezinți un astfel de proiect unor oameni de afaceri întrebarea firească, din punct de vedere economic, este: ”și mie la final cât îmi iese?!” Or, în astfel de proiect beneficiile nu se pot calcula în bani. Nu poți cuantifica cât de mult a schimbat în societate un film, o carte, o cercetare.
Din fericire noi am avut norocul să găsim o mână de oameni care ne-au înțeles și ne-au fost alături. Cărora le mulțumim și îi asigurăm că în foarte scurt timp filmul va fi disponibil pe gratis, pe internet, pentru toți cei interesați de istoria recentă.
Vrem să le mulțumi: domnului Ovidiu-Ioan Dumitru (Președintele Fundației OVI), prietenilor Nick Burchel și Adrian Oprea, d-lui deputat Daniel Gheorghe, și doamnei deputat Prof. Univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, care au crezut în proiectul nostru și fără de care apariția acestei cărți nu ar fi fost posibilă.

Acest articol a fost publicat în Despre proiect și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *